Cd v 10/11: Lucinda Williams

Det är ”lyxutgåvan” man bör ha. På en bonus-cd sitter Lucinda Williams vid köksbordet och sjunger till sin akustiska gitarr. De nakna sångerna blottar sig i all sin skönhet och styrka. Don Was, producent för den riktiga inspelningen, har inte kört över eller reducerat utan förstärkt och lyft fram sången och sångerna ännu mer. Det kan vara tufft,  countryrockigt och r&b, men Lucinda Williams finns kvar i centrum.

Enkla melodier, få gitarrackord och texter om kärlek, den på alla sätt omöjliga. Titelsången betonar varje – alltså varje – människas värde. En kvinnoskiva, om man vill. Med sin sargade men starka röst sjunger Lucinda Williams rätt ur sitt kvinnliga, gång på gång brustna hjärta. Fast män har väl liknande hjärtan…

Bengt Eriksson

 

Artist: Lucinda Williams
Titel: Blessed.
Skivmärke: Lost Highway.

 

Hör nya albumet ”Blessed” – med bonus-cd – på Spotify.
Se: På Lucinda Williams nätsida finns flera korta videofilmer med anknytning till titelsången.
Lyssna: Car Wheels On A Gravel Road – ett tidigare album som räknas till hennes bästa – finns på Spotify.
Lyssna: På albumet Happy Woman Blues kan man höra hur Lucinda Williams lät när hon började som skivartist för cirka 30 år sen. Mer av traditionell country och blues men bra redan då! Också på Spotify.
Mycket att se och höra med Lucinda Williams på Youtube. Bland det starkaste är ett scenframträdande  med låten ”World Without Tears”. 401 221 har varit inne och kollat.

Etiketter:

Lämna en kommentar